Onderweg-zijn

Al van kindsbeen af hou ik van zwerven. Het buitenleven en de beweging geven stevigheid aan de dagen. De frisse zuurstof houdt me alert. Tweemaal was ik voor langere tijd onderweg, de eerste keer te voet, de tweede keer op de fiets. Dat trage zwerven vormt een mooie metafoor voor mijn dagelijkse tocht door de dagen, waarin vooral verhalen zich aaneenrijgen. Soms zijn dat archetypische verhalen, soms verhalen van vrienden, collega's of cliënten, soms eigen creaties, soms verhalen in literatuur, film of theater.

 

Professionele tocht

Ik studeerde klassieke filologie aan de universiteit van Gent en behaalde er tevens mijn aggregaatsdiploma. Om de rijke verhalende en filosofische invalshoek van deze studie meer in praktijk te brengen, volgden nog een opleiding sociaal werk en een vierjarige gestalttherapieopleiding.

Na verschillende jaren in dienst van een CGG ging ik in 2008 als therapeute op zelfstandige basis aan de slag. Ook werk ik in een algemeen ziekenhuis, waar mensen voor existentiële en ethische begeleiding beroep op me kunnen doen. Tot slot ben ik als supervisor actief in de geestelijke gezondheidszorg, de palliatieve zorg en het hoger onderwijs. 

 

Affiniteiten

De grote levensvragen kleuren mijn werk: zingeving, eenzaamheid, gender, verlies, expressie, vergankelijkheid en meer van die beestjes. En mijn liefde voor het vak? Die ligt in de grenzeloze creativiteit waarmee mensen hun levensverhaal schrijven en herschrijven, elke keer opnieuw, op een manier die op dat moment het beste bij hen past. 

 

Publicaties

- Getaande huid, logboek van een zwerver, 2016

- vertaling I,4 en III, 13 uit: Gestalttherapie in de klinische praktijk, van psychopathologie naar de esthetiek van contact, red. Francesetti, Gecele & Roubal, 2017

- artikels en columns in Tijdschrift voor Wereldfietser en Tijdschrift Flamboyant, 2010 - 2019