OVER VENIJN, RANCUNE, HOOGMOED EN ANDERE HEERLIJKE VIEIZIGHEDEN


Al van kindsbeen af krijgen we de boodschap mee dat 'vriendelijk en lief zijn' ons tot beschaafde wezens maakt. Toch is het niet altijd gemakkelijk om braaf over dit mooi geplaveide pad te wandelen. Want hoe moet het dan met al die vieze kantjes van mij, die zich niet door een cursus geweldloze communicatie uit de weg laten ruimen en om de zoveel tijd de kop opsteken? Moet ik me daar schuldig over voelen? Of me voor schamen? Moet ik me nog meer inspannen om ze uit het zicht van anderen te houden? Teveel inhouden kan ertoe leiden dat ik slecht slaap, hoofdpijn krijg, mijn bloeddruk de hoogte in gaat,...

 

Gedurende vier bijeenkomsten maken we ruimte voor onze zogenaamde sociaal onwenselijke kantjes. We kijken naar de verschillende vormen die ze aannemen en naar wat ze ons te vertellen hebben. Kortom, we geven hen op ontspannen wijze de aandacht die ze verdienen. Dat doen we met de nodige veiligheid en humor, onder het motto: 'niets menselijks is ons vreemd'.